Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Żeberka w pikantnym słodko-kwaśnym sosie

Żeberka w pikantnym słodko-kwaśnym sosie

Przepis na 8 porcji

żeberka

żeberka

  • 2 kg żeberek wieprzowych
  • 2 butelki ketchupu pudliszki pikantny ( możemy użyć łagodnego wtedy nie będą ostre)
  • 5 cebul
  • papryczka chilli ( lub więcej)
  • 3-4 czubate łyżki miodu

 

 

 

 

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki i zrumieniamy z każdej strony na patelni. Przekładamy do żaroodpornego naczynia a na patelni podsmażamy pokrojone w piórka cebule. Cebule mieszamy z ketchupem, miodem i chilli po czym zalewamy sosem mięso i zakrywamy pokrywką. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 2 godziny. Jak sos jest za gęsty możemy dodać trochę wody.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (18 votes cast)
Żeberka w pikantnym słodko-kwaśnym sosie, 4.4 out of 5 based on 18 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013