Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Sakiewki z farszem z kurczaka, szpinaku i sera

Sakiewki z farszem z kurczaka, szpinaku i sera

Przepis na 24 sakiewki

ciasto francuskie z farszem

ciasto francuskie z farszem

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 125 g białego sera ( pół kostki)
  • 200 g gotowanego mięsa ( kurczak, indyk)
  • 5 brykietów mrożonego szpinaku
  • 4 suszone pomidory
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • pól łyżeczki ziół prowansalskich

Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na maśle z wyciśniętym czosnkiem. Miksujemy mięso z pomidorami, serem i szpinakiem na masę i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Z ciasta francuskiego wycinamy 24 równe kwadraty, rozwałkowujemy je i na środku każdego układamy farsz. Złączamy rogi kwadratów i sklejamy boki aby farsz nie wypłynął. Pieczemy 15 minut w 220 stopniach.

ciasto francuskie z farszem

ciasto francuskie z farszem

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (19 votes cast)
Sakiewki z farszem z kurczaka, szpinaku i sera, 4.5 out of 5 based on 19 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Jeden komentarz do wpisu “Sakiewki z farszem z kurczaka, szpinaku i sera”

  1. Paulina pisze:

    Ciekawy pomysł na przystawkę

DianaGotuje.pl 2013