Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Rosół inaczej z lanymi kluskami

Rosół inaczej z lanymi kluskami

Przepis na 6 porcji

rosół z lanymi kluskami

rosół z lanymi kluskami

  • Skrzydło z indyka
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • pół selera
  • mały por
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • mąka pszenna
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • natka pietruszki

Warzywa obieramy, cebulę opalamy nad ogniem i wrzucamy do garnka razem z indykiem, zielem i listkami laurowymi. Całość zalewamy zimną wodą tak aby przykryła wszystkie składniki. Rosół gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem aż wszystkie składniki będą miękkie. Rosół przecedzamy i wlewamy do garnka razem z marchewką i obranym z kości i skóry mięsem. Zupę miksujemy i doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. W garnuszku mieszamy jajka stopniowo dosypując mąki tak aby uzyskać jednolite , gęstawe ale lejące ciasto. Na gotującą się zupę powoli wlewamy ciągle mieszając kluseczki. Całość jeszcze chwilkę gotujemy aby wszystko się połączyło.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Rosół inaczej z lanymi kluskami, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013