Jesteś tutaj: Strona główna > makarony, z wieprzowiny > Pulpeciki w sosie warzywnym

Pulpeciki w sosie warzywnym

Przepis na 4 porcje

pulpeciki w sosie warzywnym

pulpeciki w sosie warzywnym

  • 500 g mięsa mielonego z szynki
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • 1/4 selera
  • sól
  • pieprz
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka tymianku
  • pół szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżeczki cukru

Mięso mieszamy z jajkiem, tymiankiem, 2 ząbkami czosnku i doprawiamy sola i pieprzem. Wyrabiamy gładka masę i formujemy pulpeciki. Do garnuszka wlewamy pomidory z puszki, czosnek i cebulę i miksujemy. Dolewamy wody i na wolnym ogniu gotujemy sos. Wkładamy do sosu pulpeciki oraz starte na drobnych oczkach warzywa. Doprawiamy ziołami, sola, pieprzem i cukrem sos i gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa nie zmiękną a sos odparuje. Podajemy z makaronem lub ryżem. Całość możemy posypać tymiankiem i serem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (12 votes cast)
Pulpeciki w sosie warzywnym, 4.3 out of 5 based on 12 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013