Jesteś tutaj: Strona główna > desery > Pudding chlebowy

Pudding chlebowy

Produkty:

bread pudding

bread pudding

  • 1 duża chałka ( lub 3-4 rogale) może być czerstwa
  • 300 -400  ml mleka
  • 3 jajka
  • 50 ml brandy
  • cynamon
  • 2 banany
  • cukier waniliowy
  • masło
  • cukier

 

pudding chlebowy

Chałkę kroimy na kromki. Jajka mieszamy z mlekiem i brandy. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem układamy warstwę bułki, pokrojone w paski banany i posypujemy cukrem i cynamonem po czym układamy kolejna warstwę bułki. Całość zalewamy mieszanina jajek z mlekiem i dociskamy wszystko aby bułka nasiąkła. Zostawiamy wszystko na 20 minut a następnie górę posypujemy zwykłym cukrem i cynamonem i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 50 minut. Zamiast bananów możemy użyć dowolnych bakalii. Podajemy na ciepło lub zimno.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (9 votes cast)
Pudding chlebowy, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013