Jesteś tutaj: Strona główna > z wołowiny > Mięso z rosołu w sosie musztardowym

Mięso z rosołu w sosie musztardowym

Przepis na 4 porcje

mięso z rosołu w sosie

mięso z rosołu w sosie

  • mięso z rosołu ( np. 800 g rostbefu wołowego)
  • 2 duże łyżki musztardy
  • 3 marchewki z rosołu
  • 2-3 szklanek rosołu
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

Rosół wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Musztardę mieszamy ze śmietaną i mąką, dodajemy trochę wody i rozrabiamy na jednolita masę i wlewamy do rosołu. Chwilę gotujemy aż sos nie zgęstnieje i wkładamy do sosu mięso i pokrojoną marchewkę.Doprawiamy sos solą, pieprzem i natką pietruszki. Całość gotujemy jeszcze chwilę na wolnym ogniu aby smaki połączyły się. Jak sos jest za gęsty możemy dolać trochę rosołu. Podajemy z kluskami lub ziemniaczkami czy kaszą.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (16 votes cast)
Mięso z rosołu w sosie musztardowym, 4.1 out of 5 based on 16 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013