Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Gnocchi z brokułami i pomidorami

Gnocchi z brokułami i pomidorami

Przepis na 4 porcje

Gnocchi z brokułami

Gnocchi z brokułami

  • 400 g makaronu gnocchi
  • brokuł
  • nieduża biała część pora
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • starty parmezan

Brokuła obgotowujemy w osolonej wodzie tak aby był półtwardy. Pomidorki przekrawamy na połówki, pora kroimy w talarki a czosnek w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Zmniejszamy ogień i chwilę podsmażamy aby pomidory i por zmiękły. Dodajemy brokuła podzielonego na różyczki i jeszcze chwile dusimy . Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy do warzyw z odrobina wody z gotowania. Doprawiamy sola i pieprzem, przykrywamy pokrywką i po 1 minucie zdejmujemy z ognia. Możemy makaron polać dobrej jakości oliwą. Po wyłożeniu na talerze posypujemy startym parmezanem.

Gnocchi z brokułami

Gnocchi z brokułami

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Gnocchi z brokułami i pomidorami, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013