Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Delikatny rosołek z kluseczkami

Delikatny rosołek z kluseczkami

Przepis na 4-6 porcjidelikatny rosołek z kluseczkami

  • 0,5 kg mięsa z indyka
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • pół selera
  • biała część pora
  • 1 cebula
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • mąka pszenna
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Warzywa obieramy i razem z mięsem , listkami i zielem wrzucamy do garnka. Cebulę opalamy nad ogniem i dodajemy do reszty. Całość zalewamy zimna wodą tak aby warzywa i mięso były przykryte i gotujemy na wolnym ogniu aż wszystko nie zmięknie. Rosół przecedzamy, doprawiamy solą i pieprzem. Do rosołu wrzucamy tylko drobno posiekana marchewkę i natkę pietruszki. W garnuszku trzepaczką rozmącamy jajka i ciągle mieszając dodajemy mąkę tak aby powstało gładkie lejące się ciasto. Do gotującej się zupy powoli wlewamy z łyżki kluseczki. Gotujemy aż kluski nie wypłyną.

delikatny rosołek z kluseczkami

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
Delikatny rosołek z kluseczkami, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013