Jesteś tutaj: Strona główna > sałatki > Pieczone warzywa

Pieczone warzywa

Przepis na 4 porcje

pieczone warzywa

pieczone warzywa

  • 6 ziemniaków
  • 5 marchewek
  • 3 pietruszki
  • 1 nieduży seler
  • główka czosnku
  • 6 pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • zioła prowansalskie
  • rozmaryn

Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w równe słupki. Czosnek obieramy i ząbki przekrawamy wzdłuż. Warzywa przekładamy do miski, spryskujemy oliwą i dokładnie mieszamy. Posypujemy sola, pieprzem i ulubionymi ziołami i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Przekładamy na blaszkę do pieczenia i pieczemy ok. 40 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (15 votes cast)
Pieczone warzywa, 4.1 out of 5 based on 15 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013