Jesteś tutaj: Strona główna > z królika > Królik z octem balsamicznym i ziołami

Królik z octem balsamicznym i ziołami

Przepis na 6 porcji

królik

królik

  • 1 kg królika
  • 50 ml octu balsamicznego
  • 6 ząbków czosnku
  • 300 ml wina czerwonego wytrawnego
  • 2 łyżeczki soli morskiej
  • parę gałązek rozmarynu
  • pieprz 1/3 szklanki oliwy

 

 

Oliwę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem, solą, octem balsamicznym , pieprzem i rozmarynem. Tak przygotowanym sosem dokładnie nacieramy pokrojonego na kawałki i ponacinanego królika. Chowamy mięso na parę godzin do lodówki. Królika przekładamy do worka z folii do pieczenia, zalewamy winem i pieczemy ok. 3 godzin w rozgrzanym do 160 stopni piekarnika. Możemy podawać z pieczonymi warzywami.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Królik z octem balsamicznym i ziołami, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Jeden komentarz do wpisu “Królik z octem balsamicznym i ziołami”

  1. Marlena pisze:

    Muszę spróbować

DianaGotuje.pl 2013