Jesteś tutaj: Strona główna > jednogarnkowe, z wieprzowiny > Karkówka w sosie paprykowym

Karkówka w sosie paprykowym

Przepis na 10 porcji

karkówka

karkówka

  • 1,5 kg karkówki
  • 10 łyżek pasty paprykowej ( ajvar)
  • 4 łyżki ketchupu
  • 5 łyżek jogurtu greckiego lub śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 cebule

 

Karkówkę kroimy na 10 plastrów, posypujemy solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy z obu stron mięso razem z pokrojona w piórka cebulą. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy ajvarem pomieszanym z ketchupem , śmietaną i szklanka wody.  Naczynie zakrywamy folią i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na 1,5 godziny. Podajemy z z sałatkami i ryżem lub ziemniakami.

karkówka

karkówka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (15 votes cast)
Karkówka w sosie paprykowym, 3.7 out of 5 based on 15 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013