Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Golonka indycza w warzywach

Golonka indycza w warzywach

Przepis na 4 porcje

indyk z warzywami

indyk z warzywami

  • 4 golonki z indyka
  • 6 marchewek
  • pół brokuła
  • 4 pietruszki
  • 6 ziemniaków
  • sól
  • pieprz
  • 6 ząbków czosnku
  • oliwa

Indyka myjemy i nacieramy sola, pieprzem, wyciśniętym czosnkiem i oliwą. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach. Brokuła dzielimy na różyczki a ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa polewamy oliwą, solimy i doprawiamy pieprzem, mieszamy i przykrywamy nimi mięso, które wcześniej układamy w żaroodpornym naczyniu. Całość przykrywamy folia do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok.1,5 godziny.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (9 votes cast)
Golonka indycza w warzywach, 5.0 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013