Jesteś tutaj: Strona główna > sałatki > Szałot śląski

Szałot śląski

Składniki:

szołot śląski

szałot śląski

  • opakowanie śledzi matjas w oleju
  • 4 ziemniaki ugotowane w mundurkach
  • 200 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 3 kiszone ogórki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka musztardy

Śledzie, ziemniaki, ogórki, cebulę i jajka kroimy w kostkę.  Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie po czym dodajemy razem z tłuszczem do reszty składników. Całość mieszamy z dodatkiem musztardy i doprawiamy solą i pieprzem. Może to zabrzmi dziwnie ale szałot dobrze smakuje ze schabowym.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (11 votes cast)
Szałot śląski, 4.5 out of 5 based on 11 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013