Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa z pieczonej dyni

Zupa z pieczonej dyni

Przepis na 4 porcje

zupa z pieczonej dyni

zupa z pieczonej dyni

  • dynia ok.20 cm średnicy
  • zioła prowansalskie
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • pół opakowania mieszanki warzyw mrożonych ( fasolka, marchewka-bez brukselki)
  • woda lub bulion
  • 2 ząbki czosnku

Dynię obieramy ze skóry, wyjmujemy pestki, kroimy w kostkę i układamy na blasze. Dynie skrapiamy oliwą i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na ok. 20 minut tak aby dynia zmiękła. Dynię przekładamy do garnka razem z mieszanką warzyw i zalewamy woda tak aby było jej raz tyle i dodajemy wyciśnięty czosnek. Gotujemy na małym ogniu aż warzywa nie zmiękną i miksujemy całość na krem. Doprawiamy solą i pieprzem. Możemy podawać z grzankami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)
Zupa z pieczonej dyni, 4.6 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013