Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Tagliatelle z prawdziwkami

Tagliatelle z prawdziwkami

Porcja dla 2-3 osób

tagliatelle z prawdziwkami

tagliatelle z prawdziwkami

  • 10 niedużych prawdziwków
  • 100 ml śmietany 30
  • 100 ml białego wina
  • oliwa
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • posiekana pietruszka
  • 8 gniazdek tagliatelle

 

Prawdziwki oczyszczamy i kroimy w słupki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem , wrzucamy grzyby i podsmażamy je. Dolewamy wino i jak trochę odparuje dodajemy śmietanę. Doprawiamy sola i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy do grzybów z paroma łyżkami wody z gotowania. Jak składniki ładnie się połączą przekładamy na talerze i posypujemy posiekaną pietruszką i ewentualnie startym parmezanem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Tagliatelle z prawdziwkami, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013