Jesteś tutaj: Strona główna > sałatki > Czerwona kapusta na ciepło

Czerwona kapusta na ciepło

Przepis na 4 porcje

czerwona kapusta

czerwona kapusta

  • pół główki czerwonej kapusty
  • łyżka maki
  • łyżka masła
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru

 

Kapustę kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i gotujemy aż będzie lekko miękką. Zlewamy wodę i dodajemy masło i ocet. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i posypujemy mąką. Mieszamy całość jeszcze chwilę podgrzewając na wolnym ogniu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (9 votes cast)
Czerwona kapusta na ciepło, 4.8 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013