Jesteś tutaj: Strona główna > ryby > Dorada ze szpinakiem

Dorada ze szpinakiem

Przepis na 2 porcje

dorada ze szpinakiem

dorada ze szpinakiem

  • 2 nieduże dorady
  • 1/3 szklanki oliwy
  • 3 duże ząbki czosnku
  • łyżka cytryny
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 500 gr szpinaku świeżego
  • łyżka masła
  • sól morska
  • olej do smażenia

 

Oliwę mieszamy z posiekanym czosnkiem, cytryną, pietruszką i doprawiamy sola morską tak aby zalewa była dość słona i odstawiamy na godzinę aby się przegryzło. Szpinak myjemy i wrzucamy na patelnię. Podgrzewamy aż nie puści soku i dodajemy masło i doprawiamy solą. Doradę myjemy i dobrze osuszamy i bez przypraw smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż do przyrumienienia skórki. Po wyłożeniu na talerz rybę polewamy oliwą z czosnkiem. Podajemy ze szpinakiem i pieczonymi ziemniaczkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Dorada ze szpinakiem, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013