Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa krem z kalarepy

Zupa krem z kalarepy

Przepis na 4 porcje

krem z kalarepy

krem z kalarepy

  • 2 kalarepki
  • pół worka mieszanki warzyw wiosennej ( marchewka, pietruszka, groszek, pora, fasolka zielona) bez brukselki
  • 6-8 szklanek wody
  • kostka rosołowa
  • łyżeczka jarzynki
  • pieprz
  • śmietana
  • 2 listki laurowe
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • łyżka majeranku
  • 3 łyżki oleju np. rzepakowego

 

 

krem z kalarepy

krem z kalarepy

Kalarepki obieramy i ścieramy na tarce i wrzucamy do garnka razem z reszta warzyw, kostka rosołową, jarzynką, zielem, majerankiem i kulkami. Zalewamy wodą i gotujemy aż warzywa nie zmiękną. Dodajemy oliwę i całość miksujemy . Doprawiamy pieprzem i solą i jeszcze z 5 minut gotujemy. Podajemy ze śmietana lub grzankami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)
Zupa krem z kalarepy, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013