Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Sznycle z indyka z ziołami i cytryną

Sznycle z indyka z ziołami i cytryną

Porcja dla 2 osób

sznycle z indyka

sznycle z indyka

  • 1 cytryna
  • 6 sznycli z indyka
  • suszona szałwia
  • suszone oregano
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy

 

sznycle z indyka

sznycle z indyka

Sznycle myjemy, osuszamy i oprószamy z obu stron szałwia, oregano i pieprzem. Na patelni rozpuszczamy masło z oliwą, wrzucamy pokrojoną w plasterki cytrynę i jak porządnie masło się zagrzeje kładziemy plastry mięsa. Gdy mięso się podsmaży solimy je . Całość smażymy aż mięso nie będzie miękkie i cytrynki się nie przyrumienią. Możemy podawać z sałatą i pieczywem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (9 votes cast)
Sznycle z indyka z ziołami i cytryną, 4.9 out of 5 based on 9 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013