Jesteś tutaj: Strona główna > ryby > Kotlety rybne

Kotlety rybne

Porcja dla 2 -4 osób

kotlety rybne

kotlety rybne

  • 4 kostki mrożonego mintaja
  • 1 jajko
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • mała łyżeczka jarzynki
  • pieprz
  • 1 duża marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • pół kajzerki
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

kotlety rybne

kotlety rybne

Rybę rozmrażamy, osuszamy i mielimy razem z wyciśniętym czosnkiem i łyżką oliwy. Dodajemy jajko, koperek, jarzynkę, namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę i startą na drobnych oczkach marchewkę. Składniki rozrabiamy na na jednolita masę i w razie potrzeby zagęszczamy bułka tartą. Doprawiamy pieprzem. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z dwóch stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami i warzywami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (10 votes cast)
Kotlety rybne, 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013