Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Klasyka- schabowy z ziemniakami i fasolką

Klasyka- schabowy z ziemniakami i fasolką

Przepis na 4 porcje

schabowy

schabowy

  • 4 grube plastry schabu bez kości
  • 3 garście żółtej fasolki
  • kilogram ziemniaków
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej do fasolki
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego koperku

schabowy

schabowy

Schab myjemy, osuszamy i tłuczkiem do mięsa rozbijamy plastry z obu stron. Każdy plaster solimy i posypujemy pieprzem z każdej strony. Schab obtaczamy kolejno b mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Fasolkę myjemy, obcinamy z dwóch stron koniuszki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.  Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki masła z wyciśniętym czosnkiem po czym dodajemy 2 łyżki bułki tartej i szybko mieszamy do momentu aż bułka nie będzie miała złotego koloru i mieszamy taka zasmażkę z fasolką. Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki polewamy tłuszczem ze smażenia kotletów i posypujemy koperkiem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Klasyka- schabowy z ziemniakami i fasolką, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013