Jesteś tutaj: Strona główna > z jagnięciny, z wołowiny > Kebab z jagnięciny lub wołowiny

Kebab z jagnięciny lub wołowiny

Przepis na 6 kebabów

kebab jagnięcy

kebab jagnięcy

  • 500 g mielonej jagnięciny lub wołowiny
  • łyżka przyprawy gyros
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • oliwa do smażenia

 

 

kebab jagnięcy

kebab jagnięcy

Mięso dokładnie mieszamy z przyprawą gyros, oliwą, wyciśniętym czosnkiem i solą. Formujemy na patyczkach do szaszłyków podłużne kotleciki i pieczemy na patelni grillowej aż mięso nie upiecze się z każdej strony lub formujemy podłużne kotleciki i smażymy na zwykłej patelni. Podajemy z frytkami i sałatkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)
Kebab z jagnięciny lub wołowiny, 4.6 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Jeden komentarz do wpisu “Kebab z jagnięciny lub wołowiny”

  1. Maria pisze:

    Super przepis, mąż się zajadał, polecam!

DianaGotuje.pl 2013