Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa z czerwonej soczewicy

Zupa z czerwonej soczewicy

Porcja dla 4-6 osób

zupa z czerwonej soczewicy

zupa z czerwonej soczewicy

  • 1,5 szklanki czerwonej soczewicy
  • 600 g pomidorów krojonych z puszki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 marchewki
  • 4 nieduże ziemniaki
  • kawałek pora
  • 2 kostki rosołowe
  • łyżka majeranku suszonego
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • pieprz
  • jarzynka
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki serka np. almette z pomidorami lub innego

zupa z czerwonej soczewicy

zupa z czerwonej soczewicy

Do garnka wrzucamy soczewicę, pomidory pokrojone z puszki, pokrojone w kostkę ziemniaki, koncentrat, wyciśniety czosnek, pora, starta marchewkę, listek laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe i zalewamy 2 litrami wody. Doprawiamy majerankiem, dodajemy oliwę i gotujemy aż soczewica i warzywa całkiem nie zmiękną. Doprawiamy pieprzem i do smaku jarzynką i zabielamy serkiem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
Zupa z czerwonej soczewicy, 4.7 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013