Jesteś tutaj: Strona główna > zupy > Zupa chrzanowa z boczkiem

Zupa chrzanowa z boczkiem

Przepis na 4 porcje

zupa chrzanowa

zupa chrzanowa

  • 8 szklanek wody
  • 1 kostka rosołowa
  • pół korzenia chrzanu
  • pół szklanki mleka
  • 300 g wędzonego boczku lub żeberek wędzonych
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • pieprz
  • 2 listki laurowe
  • łyżka jarzynki
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • łyżka suszonego majeranku

zupa chrzanowa

zupa chrzanowa

Wodę gotujemy z jarzynką, kostką rosołową, boczkiem i listkiem z zielem angielskim. Dodajemy starty na drobnych oczkach chrzan i majeranek, dolewamy mleko i gotujemy aż boczek nie będzie miękki. Wyjmujemy listek, ziele i boczek, dodajemy rozrobioną mąkę ze śmietaną i odrobiną wody i wszystko miksujemy aby nie było grudek. Boczek kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i pieczywem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Zupa chrzanowa z boczkiem, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013