Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Roladki drobiowe w szynce

Roladki drobiowe w szynce

Porcja dla 4 osób

roladki drobiowe

roladki drobiowe

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 duże plastry szynki
  • 4 plasterki sera
  • 10 pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej

roladki drobiowe

roladki drobiowe

Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem.  Każdy powstały kotlet solimy i posypujemy pieprzem, układamy po plasterku sera i po łyżce usmażonych pieczarek. Z piersi formujemy roladki po czym każdą zawijamy w szynkę , obtaczamy w jajku i bułce i mażymy narozgrzanym oleju. Jak całość nam się przyrumieni z każdej strony to roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z całym tłuszczem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku aż mięso nie bedzie całkiem miękkie. Aby mięso nie było za suche możemy w czasie pieczenia podlać wszystko odrobiną wody. Podajemy z ziemniakami lub innymi dodatkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
Roladki drobiowe w szynce, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013