Jesteś tutaj: Strona główna > placki > Racuchy z tartymi jabłkami

Racuchy z tartymi jabłkami

  • 1,5 szklanki mąki pszennej

    racuchy

    racuchy

  • 1 jajko
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 starte na grubych oczkach jabłko
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • łyżka cukru
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia (niekoniecznie)

 

racuchy

racuchy

Mąkę, mleko , jajko, proszek do pieczenia i łyżkę cukru mieszamy aby nie powstały grudki. Dodajemy starte jabłko, wszystko mieszamy i smażymy racuszki na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym oleju. Po zdjęciu z patelni odsączamy placki na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu i posypujemy cukrem pudrem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (38 votes cast)
Racuchy z tartymi jabłkami, 3.7 out of 5 based on 38 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013