Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Makaron rurki ze świeżym szpinakiem i pomidorami

Makaron rurki ze świeżym szpinakiem i pomidorami

Porcja dla 2-4 osób

rurki ze szpinakiem

rurki ze szpinakiem

  • 500 g makaronu rurki kolorowego
  • paczka świeżego szpinaku
  • łyżka masła
  • oliwa
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 5 suszonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • szczypta bazylii i oregano
  • 6 ząbków czosnku

rurki ze szpinakiem

rurki ze szpinakiem

Na patelni rozgrzewamy oliwę ( tak aby przykryła całe dno) z masłem i dodajemy pokrojony w kostkę czosnek, połówki pomidorków i pokrojone w paseczki pomidory suszone. Wszystko smażymy aż pomidory nie zmiękną i dodajemy sieży szpinak. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i dodajemy do powstałego sosu razem z paroma łyzkami wody z gotowania. Chwilę wszystko mieszamy aby cały makaron pokrył się sosem, podlewamy wszystko oliwą, szybko mieszamy i podajemy ze startym parmezanem lub mozzarellą.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
Makaron rurki ze świeżym szpinakiem i pomidorami, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013