Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Jajka marynowane w kminku

Jajka marynowane w kminku

Porcja na 14 jaj

jajka w kminku

jajka w kminku

  • 14 jajek
  • 2 litry wody
  • 4 paczki kminku
  • 5 kopiastych łyżek soli

 

 

 

Wodę zagotowujemy z solą i kminkiem i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo po czym obstukujemy każde jajko aby popękały skorupki. Jajka wkładamy do szklanego naczynia i zalewamy zalewą tak aby jajka były całe zakryte i odstawiamy słój na dwa do trzech dni w chłodne miejsce. Po wyjęciu jajek z zalewy obieramy ze skorupek i możemy podawać z wędliną i chrzanem.

jajka w kminku

jajka w kminku

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (10 votes cast)
Jajka marynowane w kminku, 4.5 out of 5 based on 10 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

3 Komentarze do wpisu “Jajka marynowane w kminku”

  1. r pisze:

    z tego co słyszałem to mozna mozna je marynowac do 7 dni ?:D i potrzebna duza ilosc kminku

    • Diana pisze:

      Możemy je trzymać w zalewie do 7 dni tylko należy pamiętać aby trzymać słój w chłodnym miejscu aby jajka nie zepsuły się a co do kminku jak ktoś woli bardzo intensywny smak to można dodać więcej ziaren.

  2. Maja pisze:

    U nas w domu takie jajka gotuje się na Święta Wielkanocne od zawsze. Zjadamy ich kilkadziesiąt! Dzięki kminkowi i soli są one lekkostrawne. Polecam je wszystkim gorąco. Są pyszne!!!! ( Nasze są ciemniejsze. Pewnie dodajemy więcej łusek cebulowych, które zbieram już po Bożym Narodzeniu.) Pozdrawiam.

DianaGotuje.pl 2013