Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Gulasz z żołądków indyczych

Gulasz z żołądków indyczych

Porcja dla 4-6 osób

gulasz z żołądków indyczych

gulasz z żołądków indyczych

  • 800 g żołądków indyczych
  • puszka groszku zielonego
  • 3 marchewki
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu greckiego
  • łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 kostki rosołowe
  • liść laurowy
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • pieprz
  • jarzynka
  • 4 ząbki czosnku

gulasz z żołądków indyczych

gulasz z żołądków indyczych

Żołądki myjemy i kroimy i wrzucamy do garnka z pokrojoną w kostkę marchewką, wyciśniętym czosnkiem, listkiem laurowym i zielem angielskim oraz kostką rosołową i łyżeczka jarzynki. Całość zalewamy wodą tak aby składniki były całe przykryte a wody było ze 3 cm ponad nimi. Gotujemy aż żoładki nie będą całkiem miękkie. Dodajemy odsączony groszek i koperek i zagęszczamy rozrobioną w małej ilości wody maką i śmietaną. Dodajemy masło i doprawiamy pieprzem lub solą. Chwilę jeszcze gotujemy aby smaki przeszły i podajemy np. z ziemniakami i ogórkiem konserwowym.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (8 votes cast)
Gulasz z żołądków indyczych, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013