Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

Klopsiki z indyka w sosie koperkowym

Porcja dla 4 osób

klopsiki

klopsiki

  • 500 gr mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 1 marchewka
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • jarzynka
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 3 szklanki wody
  • bułka tarta
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku

klopsiki

klopsiki

Mięso mielone wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy z jajkiem, natką pietruszki, wyciśniętym czosnkiem i startą na grubych oczkach marchewką. Doprawiamy jarzynką i pieprzem. Jeżeli mięso się rozpada zagęszczamy bułka tartą. Formujemy małe kulki i wrzucamy do gotującej się wody z poszatkowanym koperkiem i łyżeczką jarzynki i gotujemy aż mięso nie będzie miękkie. Całość zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody i jogurtu lub śmietany. Całość doprowadzamy do wrzenia i chwilę gotujemy aby smaki się połączyły. Doprawiamy wszystko sola i pieprzem. Podajemy z ziemniakami i jarzynami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

Tagi: , ,

2 Komentarze do wpisu “Klopsiki z indyka w sosie koperkowym”

  1. Monika pisze:

    Genialny przepis!Brawa dla autorki:)Przepis łatwy do przygotowania,a co najważniejsze pyszne w smaku no i tanieee:)

  2. Diana pisze:

    Dzięki wielkie! cieszę się, że smakowało :-) )

DianaGotuje.pl 2013