Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Golonko indycze w sosie z gruszek

Golonko indycze w sosie z gruszek

Porcja dla 4 osób

golonko z indyka

golonko z indyka

  • 4 golonka indycze
  • 2 duże gruszki
  • 6 ząbków czosnku
  • zioła do drobiu
  • sól morska
  • pieprz
  • 4 łyżki dżemu z aronii
  • 2 łyżki oliwy

 

golonko z indyka

golonko z indyka

Indyka myjemy, osuszamy i nacieramy wyciśniętym czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Układamy mięso w żaroodpornym naczyniu i obkładamy dookoła obranymi i pokrojonymi na ćwiartki gruszkami i aronią. Pieczemy pod przykryciem w  200 stopniach ok. godziny aż mięso nie będzie miękkie.  Aby mięso nie przywierało i było soczyste podlewamy co jakiś czas wodą. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Golonko indycze w sosie z gruszek, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Jeden komentarz do wpisu “Golonko indycze w sosie z gruszek”

  1. jerzy pisze:

    Bardzo zachęcający prrzepis

DianaGotuje.pl 2013