Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Makaron z sosem z sera gorgonzola z pieczarkami

Makaron z sosem z sera gorgonzola z pieczarkami

Danie dla 2-3 osób

makaron z serem gorgonzola

makaron z serem gorgonzola

  • opakowanie makaronu tagliatelle
  • 500 gr pieczarek
  • 100 gr sera gorgonzola
  • łyżka oliwy
  • 400 gr jogurtu greckiego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

makaron z serem gorgonzola

makaron z serem gorgonzola

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, smażymy na oliwie. Do pieczarek dodajemy ser gorgonzola i jogurt i na wolnym ogniu gotujemy sos aż ser się rozpuści. Całość doprawiamy natką solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i wrzucamy do sosu całość mieszamy aby sos połączył się z makaronem. W razie potrzeby sos możemy rozrobić wodą z makaronu jak by był za gęsty.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Makaron z sosem z sera gorgonzola z pieczarkami, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013