Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Tatar wołowy

Tatar wołowy

Porcja dla 4 osób

tatar

tatar

  • 500 gr mielonej wołowiny
  • 1 świeże żółtko ( pamiętajmy aby jajko najpierw sparzyć)
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 cebula
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła
  • łyżeczka oliwy
  • łyżka wody

Mięso wołowe drobno mielimy z żółtkiem, musztardą, masłem i oliwą i wodą. Do mięsa dodajemy pokrojoną drobno cebulę i ogórki. Całość doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Tatar wołowy, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013