Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Schab ze śliwką

Schab ze śliwką

Porcja dla 4 osób

schab ze śliwką

schab ze śliwką

  • 500 gr schabu bez kości
  • mała paczka suszonych śliwek
  • tymianek suszony
  • 5 łyżek czerwonego wina wytrawnego ( niekoniecznie)
  • sól
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • woreczek do pieczenia

 

schab ze śliwką

schab ze śliwką

Schab myjemy i nacinamy środek nożem po czym wkładamy do niego suszone śliwki, nacieramy wyciśniętym czosnkiem, tymiankiem, solą, winem i oliwą i odstawiamy na parę godzin do lodówki. Przekładamy schab do woreczka, wkładamy do piekarnika i pieczemy w 220 stopniach przez godzinę do półtorej. Podajemy z ziemniaczkami polanymi uzyskanym sosem z pieczenia i surówkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Schab ze śliwką, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013