Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli

Porcja dla 4 osób

  • 1 mortadela paprykowa lub zwykła ( ja lubię tą z lidla)
  • 1 jajko
  • 1 szklanka bułki tartej
  • kilka plasterków żółtego sera
  • olej do smażenia

Mortadelę kroimy w 1,5 cm plastry. Jajko roztrzepujemy i obtaczamy w nim mortadelę a potem w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony a po obróceniu na drugą stronę kładziemy na każdym kotlecie po plasterku zółtego sera i przykrywamy pokrywką aby ser sie stopił. Podajemy z ziemniakami i sałatkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Kotlety z mortadeli, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013