Jesteś tutaj: Strona główna > ryby > Karp pieczony z warzywami

Karp pieczony z warzywami

Porcja dla 4 osób

  • 1 karp
  • biała część pora
  • 5 ziemniaków
  • 3 marchewki
  • słoiczek oliwek zielonych
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 l mleka
  • oliwa

Karpia zalewamy mlekiem i odstawiamy na noc do lodówki aby zlikwidować posmak mułu ( możemy zamiast mleka obłożyć karpia cytryną i cebulą). Karpia myjemy, zeskrobujemy łuski i smarujemy oliwą i solą. Układamy karpia w brytfance i dookoła układamy pokrojone w plasterki ziemniaki, marchewkę, pora i całe oliwki. Wszystko solimy, dodajemy pieprzu i skrapiamy oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 200 stopniach do momentu aż warzywa nie będą miękkie. Rybę od czasu do czasu polewamy powstałym sosem aby nie był suchy.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (6 votes cast)
Karp pieczony z warzywami, 4.8 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013