Jesteś tutaj: Strona główna > z królika > Pasztet z królika (chudy)

Pasztet z królika (chudy)

Mała porcja

pasztet

pasztet

  • Wątroba królika
  • 2 serca
  • 2 łapy królika
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • 1-2 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka koperku
  • łyżeczka musztardy

pasztet

pasztet

Podroby i warzywa gotujemy aż będą miękkie. Podroby gotujemy dość krótko tak aby nie zrobiły się twarde. Po ugotowaniu miksujemy mięso podroby i ugotowaną marchewkę, cebulę, czosnek i jajko. Zagęszczamy bułka tartą i doprawiamy musztardą, solą i pieprzem. Dodajemy oliwy i koperku. Przekładamy pasztet go wysmarowanej tłuszczem foremki i polewamy z góry oliwą. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut tak aby góra zabrązowiła się.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Pasztet z królika (chudy), 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013