Jesteś tutaj: Strona główna > z królika, zupy > Delikatny rosołek z królika

Delikatny rosołek z królika

Porcja dla 4 osób

rosół z królika

rosół z królika

  • pół tuszki z królika
  • 3 marchewki
  • pół selera
  • 1 pietruszka
  • listek laurowy
  • 3 kulki ziela angielskiego
  • łyżeczka lubczyku
  • 1 opalona cebula
  • sól
  • pieprz
  • kawałek pora
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • paczka makaronu domowego

Królika i warzywa myjemy i obieramy.Marchewkę kroimy w talarki, pietruszkę, seler i pora zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z lubczykiem, zielem , listkiem laurowym i cebulą  i zalewamy zimną wodą tak aby było jej trochę ponad składniki. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu rosół przecedzamy, królika obieramy z mięsa a seler i pietruszkę wyrzucamy. Doprawiamy poszatkowaną natka pietruszki,solą, pieprzem lub jarzynką. podajemy z ugotowanym mięsem i makaronem.

rosół z królika

rosół z królika

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
Delikatny rosołek z królika, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013