Jesteś tutaj: Strona główna > grzyby, z wieprzowiny, z wołowiny > Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą

Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą

Porcja dla 4 osób

krokiety

krokiety

  • 12 naleśników
  • 500 gr mięsa mielonego
  • 500 gr pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • garść suszonych grzybów
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • jajko
  • bułka tarta
  • oliwa
  • jajko do obtoczenia naleśników

Naleśniki:

Na 1/4 kg mąki dajemy:

1 szklanka wody

1 szklanka mleka

2 jajka

szczypta soli

Wszystkie składniki łączymy w jednolitą masę gęstości śmietany i smażymy na niewielkiej ilości oleju tak aby naleśniki były cieniutkie.

 

Farsz:

Mięso mielone podsmażamy z cebulką, pieczarkami i czosnkiem. Kapustę kiszoną odciskamy i obgotowujemy w wodzie. Namoczone dzień wcześniej grzyby obgotowujemy i odcedzamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i blenderem mielimy na masę, doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy z jajkiem i zagęszczamy w razie potrzeby bułką tartą.

Każdy naleśnik smarujemy farszem i zawijamy w krokieta. Obtaczamy w jajku i bułce tartej i podsmażamy na złoty kolor. Podajemy z barszczykiem.

krokiety

krokiety

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Krokiety z mięsem, grzybami i kapustą, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013