Jesteś tutaj: Strona główna > zapiekanki > Zapiekanka muminka

Zapiekanka muminka

Porcja dla 6 osób

  • 5 ziemniaków
  • 500 gr schabu
  • pół słodkiej kapusty
  • 1 cebula
  • starty ser
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • pieprz kajeński
  • czosnek
  • 500 gr pieczarek

Ziemniaki obrać i obgotować w osolonej wodzie, pokroić na krążki . Schab posolić, posypać pieprzem , natrzeć czosnkiem i chwilkę podsmażyć na patelni. Kapustę poszatkować i uprażyć na niewielkiej ilości oliwy, doprawić solą i pieprzem kajeńskim. Pieczarki pokroić, posolić i usmażyć razem z cebulką. Do naczynia żaroodpornego układać kolejno schab, kapustę, pieczarki, ziemniaki. Koncentrat rozrobić w niewielkiej ilości wody i zalać nim zapiekankę. Całość posypać startym serem zółtym. Piec przykryte w piekarniku ok. godziny w 200 stopniach aż wszystko zmięknie i przejdzie smakami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (6 votes cast)
Zapiekanka muminka, 4.5 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013