Jesteś tutaj: Strona główna > kluski > Pierogi z wędzonym białym serem i mięsem

Pierogi z wędzonym białym serem i mięsem

Porcja dla 4 osób

pierogi z wędzonym serem i mięsem

pierogi z wędzonym serem i mięsem

  • 500 gr mięsa mielonego
  • kostka sera białego wędzonego
  • 1 cebula
  • 3 ziemniaki
  • 1 kg mąki
  • 1 jajko
  • ciepła woda
  • oliwa

 

pierogi z wędzonym serem i mięsem

pierogi z wędzonym serem i mięsem

Mąkę wysypujemy na stolnicę zostawiając sobie niecałą szklankę na podsypywanie pierogów, wbijamy jajko i wlewamy pół szklanki wody i 3 łyżki oleju. Solimy i ugniatamy ciasto stopniowo podlewając wodą tak aby uzyskać elastyczne ciasto. Mięso podsmażamy z cebula, doprawiamy solą , pieprzem i chilli, mielimy z ugotowanymi ziemniakami i serem. Ciasto wałkujemy , wycinamy szklanką kółka , napełniamy farszem i formujemy pierogi. wrzucamy na gotujaca się osoloną wodę pierogi i gotujemy ok. 3-4 minut po wypłynięciu na wierzch. Po wyjęciu okraszamy podsmażoną cebulką i boczkiem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (5 votes cast)
Pierogi z wędzonym białym serem i mięsem, 4.8 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013