Jesteś tutaj: Strona główna > przekąski > Ziemniaki z sosem czosnkowym

Ziemniaki z sosem czosnkowym

Porcja dla 2 osób

  • 6 większych ziemniaków
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyżek jogurtu greckiego lub śmietany
  • główka czosnku
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki myjemy, solimy i w skórkach zawijamy w srebrną folię. Pieczemy w piekarniku ok. godziny aż ziemniaki będą miękkie. Majonez mieszamy z jogurtem, wyciśniętym czosnkiem i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ziemniaki po wyjęciu z piekarnika przekrawamy na pół i polewamy sosem. Możemy podać z jakąś sałatką.  Sos najlepiej przygotować dzień wcześniej bo wtedy smaki fajnie się połączą.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (8 votes cast)
Ziemniaki z sosem czosnkowym, 4.9 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013