Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

Porcja dla 4 osób

spaghetti

spaghetti

  • paczka makaronu spaghetti
  • 2 puszki pomidorów w puszce
  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • duża łyżka koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki cukru
  • papryka w proszku
  • starty parmezan
  • oliwa

spaghetti

spaghetti

Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oliwy z cebulą i czosnkiem. Wrzucamy pomidory z puszki z koncentratem i dusimy ok 20 minut. Doprawiamy bazylią, oregano, papryką, pieprzem, cukrem i solą. Dusimy jeszcze chwilę aby wszystko się połączyło. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy bez hartowania i mieszamy z sosem ( jeżeli będzie za gęsty to  dolewamy wody z makaronu). Całość posypujemy startym parmezanem.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Spaghetti bolognese, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013