Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny, zapiekanki > Przekładaniec z kiszoną kapustą i schabem

Przekładaniec z kiszoną kapustą i schabem

Porcja dla 6 osób

  • 1kg kiszonej kapusty
  • 1 kg marchewki
  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 kg ziemniaków
  • litr bulionu
  • 1 kg cebuli
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki kroimy w grubsze plastry i podgotowujemy w osolonej wodzie. Schab kroimy w plastry, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy chwilkę na patelni z odrobiną oliwy. Cebulę kroimy w prążki i również podsmażamy. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. W dużym garnku układamy kolejno: ziemniaki, kapusta, schab, cebula, marchew i tak po kolei aż do ukończenia składników.  Całość zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem ok. 2 h aż wszystko sobą przejdzie i bulion wyparuje. W razie przywierania podlewamy większą ilością bulionu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Przekładaniec z kiszoną kapustą i schabem, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Jeden komentarz do wpisu “Przekładaniec z kiszoną kapustą i schabem”

  1. Mangunia pisze:

    Znam ten przepis pod nazwą „schab po włoszczańsku” :) Polecam, ponieważ smak gotowego dania mile zaskakuje, biorąc pod uwagę prostotę składników!!

DianaGotuje.pl 2013