Jesteś tutaj: Strona główna > makarony > Zapiekany makaron z różnościami

Zapiekany makaron z różnościami

Porcja dla 6 osób

zapiekanka z makaronu

zapiekanka z makaronu

  • paczka makaronu świderki
  • 500 g kiełbasy śląskiej
  • 500 g pieczarek
  • puszka zielonego groszku
  • puszka kukurydzy
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku czerwona
  • oliwa

zapiekanka z makaronu

zapiekanka z makaronu

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie i zostawiamy w garnku. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulę i kiełbasę z czosnkiem. Wrzucamy wszystko do makaronu. Kukurydzę i groszek odcedzamy i dorzucamy do reszty. Całość gotujemy mieszając ok. 20 minut aby wszystko przeszło smakami. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy całość do brytfanki i obkładamy od góry zółtym serem i zapiekamy w piekarniku aż ser się nie stopi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Zapiekany makaron z różnościami, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: , , , ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013