Jesteś tutaj: Strona główna > dania główne > Jajka z sosem koperkowym

Jajka z sosem koperkowym

Porcja dla 2 osób

jajka w sosie koperkowym

jajka w sosie koperkowym

  • pęczek koperku
  • 0,5 litra wody
  • kostka rosołowa
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 6 jajek ugotowanych na twardo

 

jajka w sosie koperkowym

jajka w sosie koperkowym

Koperek szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy kostkę i gotujemy przez 15 minut. Rozrabiamy mąkę z odrobiną wody i zagęszczamy sos ( jak będzie za rzadki to musimy dodać więcej mąki jak za gęsty to dolewamy wody). Chwilkę gotujemy aż sos nie zgęstnieje i zabielamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami i ziemniakami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)
Jajka z sosem koperkowym, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Zobacz podobne przepisy

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013