Jesteś tutaj: Strona główna > z drobiu > Gulasz z serc i żołądków z groszkiem

Gulasz z serc i żołądków z groszkiem

Porcja dla 4 osób

gulasz z żołądków i serc

gulasz z żołądków i serc

  • 250 g serc drobiowych
  • 250 g żołądków drobiowych
  • 200 g śmietany 18
  • puszka groszku zielonego
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • koperek
  • 2 marchewki
  • 2 ogórki kiszone

 

gulasz z żołądków i serc

gulasz z żołądków i serc

Serca oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki a żołądki w drobniejsze kawałki. Zalewamy wodą tak aby było jej z 6 cm ponad sercami i gotujemy z kostką rosołową, pokrojoną w kostkę marchewką i ogórkami do miękkości. Odcedzamy groszek i dodajemy do serc z koperkiem. Jeżeli woda się wygotowała to należy podlać tak aby było z czego zrobić sos. Chwilę gotujemy i zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką rozrobioną z odrobiną wody. Doprawiamy solą i pieprzem jak ktoś lubi to jarzynką. Podajemy z ziemniakami lub kaszą czy ryżem np. z ogórkiem kiszonym.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (8 votes cast)
Gulasz z serc i żołądków z groszkiem, 4.5 out of 5 based on 8 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi: ,

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013