Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny, z wołowiny > Greckie kotleciki

Greckie kotleciki

Porcja dla 4 osób

  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 0,5 kg startych ziemniaków
  • 2-3 jajek
  • bułka
  • bułka tarta
  • mięta
  • cynamon
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Mięso mielone wrzucamy do miski razem z jajkami i namoczoną i odciśniętą w mleku bułką i startymi na grubych oczkach ziemniakami także odciśniętymi. Pół natki pietruszki i mięty szatkujemy i wrzucamy do reszty. Posypujemy wszystko cynamonem, solą i pieprzem. Całość dobrze wyrabiamy i w razie potrzeby gdyby było za rzadkie podsypujemy bułką tartą. Formujemy kotleciki i smażymy na głębszym oleju. Podajemy z sałatkami.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Greckie kotleciki, 4.7 out of 5 based on 6 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013