Jesteś tutaj: Strona główna > z wieprzowiny > Żeberka na ostro

Żeberka na ostro

Porcja dla 2 osób

  • pół kilo żeberek
  • oliwa
  • papryka słodka w proszku
  • sos sojowy
  • sos słodko-kwaśny
  • czosnek
  • chilli w płatkach

Żeberka myjemy, porcjujemy, nacieramy oliwą, czosnkiem, papryką,  sosem sojowym i słodko- kwaśnym. Wkładamy do lodówki na godzinę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy podlewając wodą. Dusimy aż żeberka będą miękkie. Jeżeli wolimy bardziej ostre dodajemy chilli.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Żeberka na ostro, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013