Jesteś tutaj: Strona główna > dania główne > Zapiekanka pasterza

Zapiekanka pasterza

Potrawa dla 4 osób

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 3 marchewki
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • szklanka czerwonego wina
  • sos sojowy
  • tymianek
  • rozmaryn
  • szklanka rosołu
  • 3 łyżki sosu pomidorowego
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 żółtka
  • parmezan

Mięso mielone podsmażyć , zlać tłuszcz. Na tarce zetrzeć marchewkę, cebulę i czosnek, wrzucić na patelnię i podsmażać. Dorzucić przecier pomidorowy , rozmaryn i tymianek, doprawić solą i pieprzem. Wlać wino i jak wyparuje wlać rosół i dusić aż trochę nie zgęstnieje. Ziemniaki ugotować, przepuścić przez praskę, wymieszać z żółtkami i startym parmezanem. W naczyniu żaroodpornym ułożyć sos a na niego położyć ziemniaki i zapiec w piekarniku aż ziemniaki się nie przyrumienią.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Zapiekanka pasterza, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Zobacz podobne przepisy

loading...

Tagi:

Comments are closed.

DianaGotuje.pl 2013